Szíves tájékoztatásul.

Forrás: Eco.hu 01. 07.

Lakásonként 650 ezer forintot is adhat az állam! Új pályázat társasházaknak

A 4-60 lakást számláló társasházak márciustól pályázhatnak a fűtési rendszer korszerűsítésére, összesen 10 milliárd forintot osztanak ki a lakóközösségek között.

A most bejelentett, 10 milliárdos keretösszegű társasházi energiahatékonysági program nagyságrendileg 20 ezer lakást érinthet, ami lakásonként 350 ezer és 650 ezer forint között támogatást jelent. A pályázatban energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást célzó beruházások támogathatóak, tekintettel arra, hogy a legnagyobb energiamegtakarítás
a komplex felújítással érhető el. A támogatás csak társasházilag igényelhető, mértékét az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított CO2 kg/év alapján állapítják meg:

750 forint Homlokzati nyílászárók cseréjét és Homlokzatok/Záró födémek hőszigetelését is megvalósító beruházások esetén; 950 forint Megújuló energia hasznosítást elősegítő beruházások esetén és 450 forint a fentiekbe nem tartozó beruházások esetén.

A fentieken túlmenően az egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek lakásonkénti kondenzációs gázkazáncseréjéhez további 150.000 forint támogatás adható lakásonként. DE a pályázattal elnyerhető támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek (támogatható munkák) maximum 50 százalékát.

A pályázatot interneten lehet benyújtani. Most a 4-60 lakást számláló társasházak pályázhatnak, viszont fontos újítás, hogy nem csak a panelházak, hanem a téglaépítésű házak is indulhatnak a programban. Ennek oka az, hogy a 4,2-4,3 milliós magyarországi  lakásállomány közel 70 százaléka nem megfelelő energiahatékonysági szempontból, a programban résztvevők viszont akár két energiahatékonysági kategóriát is ugorhatnak.


Közgyűlés 2019.04.23.

Az IME közgyűlésére, szeretettel elvárjuk minden tagunkat!
IME budapesti szakmai kirándulása:
2017,. Október 20-22-én

Felelősség biztosítás!
2017. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148


OKJ-s ingatlan oktatások kérdőív!
2015.01.12.

Általános és OKJ-s ingatlan oktatások megreformálásához szükséges kérdőív a "tovább" feliratra kattintva olvasható!

Megszületett az Ingatlanközvetítők Bibliája!
A BKIK és a Magyar ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) koordinálásával és jelentős szervezetek, hálózatok támogatásával a napokban elkészült az Ingatlanszakma Etikai Normagyűjteménye

Tisztelt Tagtársak!
Termőföld értékbecslők, agrár szakértők, figyelem! Új FVM szabályozás jelent meg, a tevékenységre vonatkozóan.

IME vezetőség

217/2009. (X. 2.) Korm. Rendelet
2009.12.08.

az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok kijelöléséről.

A "tovább" jelzésre kattintva olvasható!