BEMUTATKOZÁS   

A FÜTI OMEGA Kft. 1989. július 1-jén alakult, kizárólag az ingatlanszakmai oktatás- és az ehhez kapcsolódó kiadó feladatokra. Ezt a kizárólagos ingatlanszakmai területre vonatkozó tevékenységi jellemzőjét a mai napig következetesen megőrizte társaságunk.


    Az államilag elismert Ingatlanközvetítő szakképzés 1990. február elejétől létezik Magyarországon. Az első-két évben kizárólag a FÜTI OMEGA Kft rendelkezett oktatási és vizsgáztatási jogosultsággal. Ezt követően az oktatási piaci több szereplője is elkezdte működését ezen a területen, de Ingatlaniskolánk a meghatározó piaci szerepét megtartotta az oktatásban és a vizsgáztatásban egyaránt.


   A FÜTI OMEGA Ingatlaniskolában az elmúlt több, mint két évtizedben mintegy huszonhatezer szakember szerzett ingatlanközvetítő szakképesítést.


     Az Ingatlanközvetítő képzés mellett 1999-től Társasházkezelő és Ingatlankezelő tanfolyamok,- 2006-tól pedig az értékbecslők számára Ingatlanvagyon -értékelő és közvetítő oktatás folyik. Az eltelt időszakban közel ötezer Társasházkezelő, ezer Ingatlankezelő és kétezer Ingatlanvagyon -értékelő és közvetítő szakképesítést szereztek iskolánkban.


    A FÜTI OMEGA Kft ISO minősített és Európa ezen régiójában egyedülállóként rendelkezik mind a négy szakképzés  saját fejlesztésű rendszerére CEPI Eur minősítéssel. Az Európai Ingatlan Tanács ezen minősítésével Magyarországon csak a FÜTI OMEGA Ingatlaniskola oktatása rendelkezik. Egész   Európában is csak 49 intézménynek van hasonlóan minősített oktatása, ezen oktatóhelyek túlnyomó része egyetem.


Tanfolyamainkat, oktatásunkat a folyamatosan fejlesztett tematika szerint,- az oktatásban alapvetően fontos  –szintén saját fejlesztésű- tankönyveink segítségével végezzük. Oktatásszervező munkatársaink  évtizedes felnőttoktatási tapasztalattal rendelkeznek és készséggel állnak rendelkezésre.


Az oktatást követően eredményes vizsgát tett Hallgatók a rendeletben meghatározott szakképesítést okiratilag  igazoló  Bizonyítványt kapnak.  Emellett a sikeres  vizsgázók  Europass  nemzetközi  érvényű oklevelet is kérhetnek.

Budapest, 2011. február 18.                                                                     

Tisztelettel,

Netkovszky Kálmán    

 

TEVÉKENYSÉGEK

Füti Omega Ingatlanszakmai vizsgaközpont


2008. szeptember 1.-étől rendeletileg szabályozottan változnak az ingatlanszakmai szakképesítést adó képzések szakmai és vizsga követelményei.
Az Önkormányzati Miniszter 7/ 2008.(X.8.) ÖM számú rendelete szerint a FÜTI OMEGA Kft az ország valamennyi régiójában jogosult mind a négy ingatlanszakmai vizsga lebonyolítására:

OKJ 52 341 03 0000 00 00 - Ingatlanközvetítő
OKJ 52 341 03 0001 54 01 - Ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő
OKJ 52 814 01 0000 00 00 - Társasházkezelő
OKJ 52 814 01 0001 54 01 - Ingatlankezelő

 

OKTATÁS (fő tevékenység)
OKJ szakképesítést adó szaktanfolyamaink:

INGATLANKÖZVETÍTŐ  és ÉRTÉKBECSLŐ           tanfolyam                          
TÁRSASHÁZKEZELŐ                                                   tanfolyam                          
INGATLANVAGYON-ÉRTÉKELŐ ÉS KÖZVETÍTŐ   emeltszintű tanfolyam   
INGATLANKEZELŐ                                                       emeltszintű tanfolyam   

KIADÓI TEVÉKENYSÉG
Tankönyvek
Kiadói tevékenységünket mintegy 60 különböző kiadvány– főleg a tankönyvek  – mintegy 100.000 példánya jelenti

Saját fejlesztésű értékbecslő szoftverek
Lakóingatlanok értékbecslése CD 3.000 .-Ft
Saját fejlesztésű értékbecslési szoftverünket az országban 600 felhasználó alkalmazza

Tevékenységünk nagyobb részét az oktatás teszi ki. A gyakorlati lebonyolításában vállalkozó társainkkal országos hálózatot sikerült létrehoznunk. A képzés és a vizsga követelményrendszer azonos minőségének biztosítása érdekében a partnereink franchise rendszerben átveszik az oktatói programunkat, oktatási segédleteinket, tankönyveinket. A hallgatók a FÜTI OMEGA Kft. által szervezett vizsgabizottság előtt adnak számot felkészültségükről. A partnerhálózat a FÜTI OMEGA Kft. egyik nagy erőssége a kidolgozott oktatás egységességet biztosító oktatási segédletek és tankönyv mellett.

FÜTI OMEGA Kft. több országos szakmai szövetségben is tevékenykedik.

A társaság tagja az

                Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesületének (IME) www.ime.hu 
                Magyar Ingatlan-Gazdálkodók Szövetségének (MIGSZ)
www.migszov.hu
                Magyar Ingatlanszövetségnek (MAISZ) www.maisz.hu

 

 

 


Elnöki köszöntö
2021.08.06.

Az IME új elnökének köszöntöje itt olvasható.
Ingatlanközvetítők jogi képviselete
2023.10.12.

Közgyülés 2023.
2023.06.19.

IME Felelősségbiztosítás 2023.
2022.12.15.

2023. évre vonatkozó felelősségbiztosítás már megköthető!