Magyar-francia üzleti kapcsolatok

Az év elején Párizsban, non-profit egyesületként bejegyzett Franciaországi Magyar-Francia Kereskedelmi és Ipari Központ Budapesten tartotta alakuló közgyűlését.

Az ITD Hungary befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség közlése szerint a szervezet célja, hogy Franciaországban alapos piacismeret és kapcsolatrendszer birtokában segítse a francia piac iránt érdeklődő magyar vállalatokat, illetve a magyarországi befektetésekben, fejlesztésekben érdekelt francia cégeket.

A jelenleg hatvankét tagú szervezet alapító tagjai között található a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, az ITD Hungary, a Vállalkozók Országos Szövetsége, valamint Miskolc város, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei regionális Kereskedelmi és Iparkamara is.

A szervezet célja a francia piac iránt érdeklődő magyar vállalatok segítése

A közelmúltban megtartott alakuló közgyűlésen a szervezet magyar elnökéül Bartha Ferencet, a Trigránit Fejlesztési Zrt. elnök vezérigazgatóját, francia elnökéül Pierre Guénant, a PGA Holding elnökét választotta.

Az új szervezet elsődleges céljaként jelölte meg a franciaországi magyar gazdasági érdekek szolgálatában a magyar vállalatok export érdekeinek segítését. Információt nyújtanak a magyar exportlehetőségekről, piacot, partnerkapcsolatot kutatnak fel magyar vállalatok igényei, megbízásai alapján, valamint a tendert, beszállítói megbízásokat elnyerő, befektető, vállalkozó magyarokat segítik szakmai, jogi, és technikai értelemben a francia piacon.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a Franciaországból származó import értéke tavaly 2,95 milliárd euró volt, ami 1,1 százalékos növekedés 2006-hoz viszonyítva. A Franciaországba irányuló magyar export értéke 3,2 milliárd eurót tett ki 2007-ben, ez 16,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: MTI

Az "IME" alapító tagja, a Franciaországi Magyar -Francia Kereskedelmi és Ipari Központnak

Honlap: www.framak.eu

 


Az üzenetében kérjük adja meg nevét , telefonszámát, és írja meg röviden érdemi hozzászólását, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot. Az E-mail mezőbe a saját levelezési címét kell megadni!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Közgyűlés 2019.04.23.

Az IME közgyűlésére, szeretettel elvárjuk minden tagunkat!
IME budapesti szakmai kirándulása:
2017,. Október 20-22-én

Felelősség biztosítás!
2017. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148


OKJ-s ingatlan oktatások kérdőív!
2015.01.12.

Általános és OKJ-s ingatlan oktatások megreformálásához szükséges kérdőív a "tovább" feliratra kattintva olvasható!

Megszületett az Ingatlanközvetítők Bibliája!
A BKIK és a Magyar ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) koordinálásával és jelentős szervezetek, hálózatok támogatásával a napokban elkészült az Ingatlanszakma Etikai Normagyűjteménye

Tisztelt Tagtársak!
Termőföld értékbecslők, agrár szakértők, figyelem! Új FVM szabályozás jelent meg, a tevékenységre vonatkozóan.

IME vezetőség

217/2009. (X. 2.) Korm. Rendelet
2009.12.08.

az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok kijelöléséről.

A "tovább" jelzésre kattintva olvasható!