SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Óriási siker, hatalmas elismerés a Magyar Ingatlanszakmának!!!

 

A Magyar Ingatlan Tanács meghívására, 2012. május 23-án, Magyarországon tartotta soros elnökségi ülését, az EPF (Európai Ingatlan Szövetség). 

A magyar ingatlanszakma elismerése, hogy az EPF teljes vezetősége, és 4 további európai szakmai szervezet (az UEPC, az ELO, az UEHHA, és a TEGOVA) elfogadva a MIT meghívását, az elnökségi ülés másnapján, részt vettek a MIT és a BKIK által megrendezett Budapest Realistate Summit nevű Nemzetközi Szakmai Konferencián.

 

A delegációt fogadta előzetesen Szatmáry Kristóf Államtitkár úr, amely rövid, de tartalmas megbeszélésnek, az ingatlanszakma hazai szerveződése, és a megújuló energiák hasznosítása volt a témája. 

A rendezvényen, olyan neves szakemberek tartottak előadásokat, mint John Frederiksen, az EPF és a Danish Property Federation elnöke, Michael MacBrien, az EPF vezérigazgatója, Prof dr Aart Hojdik, az EPF Enegiatánácsának elnöke, Hollnad Szövetség elnöke, Roger Messenger, a TEGoVA (az értékbecslő szövetségek európai csoportjának) elnöke, valamint Rodolphe de Looz, az UEHHA (az európai történelmi otthonok szövetségének) ügyvezető elnöke. A meghívott nyugat-európai országok szövetségeinek vezetői, a hazai tevékenységeik ismetetésével bemutatták saját tpasztalatikat, illetve közösen keresték az ingatalan iparág hazai és kelet európai partnereikkel a legfontosabb ingatlan iparági témák felvetésén keresztül, miként valósítható meg egy összeurópai egy hatékony szakmai érdekképviselet az ingatlan iparági ügyekben, mert ez európa jövőjének legfontosabbkérdése a XXI. szátzadban.

 

 

A magyar fél részéről, Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium), köszöntötte a megjelenteteket, és nagy sikert aratott a gazaságról tartott szakmai prezentációja, illetve a magyar gazdaság és társadalom vázolt jövőképe. Ezt követően a nyítóblokkban John Frederiksen az EPF Elnökének, és Dr. Sztranyák József a MIT Elnökének köszöntőjét követően Dr. Kiss Zoltán a BKIK Alelnöke, nyitotta meg a konferenciát, vázolva egyúttal a BKIK jelenét és jövőjét.

 

Az ezt követő szakmai panel beszélgetések, és előadások kavalkádjában az európai, és a magyar ingatlanszakma számára olyan fontos kérdések kerültek napirendre, mint:

     Miként formálja az EU politikája az ingatlan iparágat és hogyan formálja az iparág a politikát?

     Az értékbecslés, mint a válság középpontja, valamint kivezető út iránymutatója- Hogyan tudják az Európai Értékbecslési Standardok, valamint elismert európai értékbecslők elősegíteni a biztonságos ingatlanbefektetéseket?

     A nemzeti ingatlanos szövetségek és egyedi cégek maximális hatása az Europai Unios jogalkotási folyamatra, együttműködve az EPF-el

     Az Európai törvénykezés hatásai a történelmi otthonokra

     Az európai roma stratégia ingatlan iparági vetületei

     Innovatív magyar találmányok és alkalmazásuk az építőiparban.

Az említett témákon belül, hangsúlyosan kerültek megvitatásra a Magyar Ingatlan Tanács és partnerei által szervezett budapesti találkozón, mint:

     és napjaink, továbbá a Magyar EU Elnökség olyan kiemelt témája, mint a Roma kérdés.

     a válság és az értékek viszonya, 

     a kumulatív adó elemek jelenléte a piaci árakban,

     az energiatakarékos és környezettudatos projekt koncepciók Uniós normák szerinti létrehozása,

     az ingatlan szakmai szervezetek Unión kívüli területeken történő létrehozása és munkájának segítése, elsősorban a Nyugat Balkán területén. 

Miután a jelenlegi európai és magyarországi gazdasági helyzetben, a válságkezelés egyik jelentős eleme lehet az ingatlanszakma - elsősorban az építőiparban létrejövő új munkahelyek megteremtésében játszott szerepén keresztül – ezért igen fontos lehet számunkra, a nemzetközi tapasztalatok és vélemények átvétele, beépítése a hazai gazdaságfejlesztési stratégiába. A rendezvény ehhez kívánt hozzájárulni a maga eszközeivel.

 

Ez a találkozó, kiváló lehetőség volt az ingatlan iparág szereplőinek, ahhoz is, hogy a személyes párbeszédekkel szorosabbra fűzzék munkakapcsolataikat Uniós kollégáikkal és végül, de nem utolsósorban néhány hazai innováció projekt segítségével rámutattak arra, hogy hazánk ezen a területen is még az élbolyba tartozik.

 

A Konferencia részletes programja, az előadók és további információk elérhetők a www.bres2011.com honlapon. Bármilyen kérdés esetében kérem, keressenek bizalommal.

 

Magyar Ingatlan Tanács

Dr. Sztranyák József elnök

 


 

Kedves Kollégák! Tisztelt IME Tagok!

Az IME – mint a MIT alapító tagja – aktívan részt vesz, a MIT meghívására, Budapesten (2012. május 23-24-én) tartandó EPF (Európai Ingatlan Szövetség) elnökségi ülésének, és a másnapi, ezt követő Kerekasztal megbeszélés megszervezésében.

A 24-i programot mellékelem, amelyre minden IME tagot szeretettel látunk.

E találkozón, az ingatlanszakma Európai vezetői vesznek részt, mint pl. a TEGoVa elnöke, az EPF Vezérigazgatója, és az EPF teljes vezérkara.

Jelentkezés BRES (Budapest Real Estate Summit) honlapon. Részvétel 5000 Ft.

Azokat a tagjainkat várnánk, akik angolul beszélnek, mivel szinkrontolmácsolás nem áll rendelkezésre.

Úgy gondolom, hogy ez a Budapesti rendezvény, a Magyar Ingatlanszakma és a MIT munkájának az elismerése, amiben aktívan vesz részt az IME is.

Kérem, hogy aki részt kíván venni, a jelentkezési lap kitöltésén kívül, jelezze felém a részvételi szándékát a karmer55@gmail.com e-mail címen.

 
PROGRAM

Dr. Kardos Kázmér

IME elnök

 


Közgyűlés 2019.04.23.

Az IME közgyűlésére, szeretettel elvárjuk minden tagunkat!
IME budapesti szakmai kirándulása:
2017,. Október 20-22-én

Felelősség biztosítás!
2017. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148


OKJ-s ingatlan oktatások kérdőív!
2015.01.12.

Általános és OKJ-s ingatlan oktatások megreformálásához szükséges kérdőív a "tovább" feliratra kattintva olvasható!

Megszületett az Ingatlanközvetítők Bibliája!
A BKIK és a Magyar ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) koordinálásával és jelentős szervezetek, hálózatok támogatásával a napokban elkészült az Ingatlanszakma Etikai Normagyűjteménye

Tisztelt Tagtársak!
Termőföld értékbecslők, agrár szakértők, figyelem! Új FVM szabályozás jelent meg, a tevékenységre vonatkozóan.

IME vezetőség

217/2009. (X. 2.) Korm. Rendelet
2009.12.08.

az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok kijelöléséről.

A "tovább" jelzésre kattintva olvasható!