SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Óriási siker, hatalmas elismerés a Magyar Ingatlanszakmának!!!

 

A Magyar Ingatlan Tanács meghívására, 2012. május 23-án, Magyarországon tartotta soros elnökségi ülését, az EPF (Európai Ingatlan Szövetség). 

A magyar ingatlanszakma elismerése, hogy az EPF teljes vezetősége, és 4 további európai szakmai szervezet (az UEPC, az ELO, az UEHHA, és a TEGOVA) elfogadva a MIT meghívását, az elnökségi ülés másnapján, részt vettek a MIT és a BKIK által megrendezett Budapest Realistate Summit nevű Nemzetközi Szakmai Konferencián.

 

A delegációt fogadta előzetesen Szatmáry Kristóf Államtitkár úr, amely rövid, de tartalmas megbeszélésnek, az ingatlanszakma hazai szerveződése, és a megújuló energiák hasznosítása volt a témája. 

A rendezvényen, olyan neves szakemberek tartottak előadásokat, mint John Frederiksen, az EPF és a Danish Property Federation elnöke, Michael MacBrien, az EPF vezérigazgatója, Prof dr Aart Hojdik, az EPF Enegiatánácsának elnöke, Hollnad Szövetség elnöke, Roger Messenger, a TEGoVA (az értékbecslő szövetségek európai csoportjának) elnöke, valamint Rodolphe de Looz, az UEHHA (az európai történelmi otthonok szövetségének) ügyvezető elnöke. A meghívott nyugat-európai országok szövetségeinek vezetői, a hazai tevékenységeik ismetetésével bemutatták saját tpasztalatikat, illetve közösen keresték az ingatalan iparág hazai és kelet európai partnereikkel a legfontosabb ingatlan iparági témák felvetésén keresztül, miként valósítható meg egy összeurópai egy hatékony szakmai érdekképviselet az ingatlan iparági ügyekben, mert ez európa jövőjének legfontosabbkérdése a XXI. szátzadban.

 

 

A magyar fél részéről, Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium), köszöntötte a megjelenteteket, és nagy sikert aratott a gazaságról tartott szakmai prezentációja, illetve a magyar gazdaság és társadalom vázolt jövőképe. Ezt követően a nyítóblokkban John Frederiksen az EPF Elnökének, és Dr. Sztranyák József a MIT Elnökének köszöntőjét követően Dr. Kiss Zoltán a BKIK Alelnöke, nyitotta meg a konferenciát, vázolva egyúttal a BKIK jelenét és jövőjét.

 

Az ezt követő szakmai panel beszélgetések, és előadások kavalkádjában az európai, és a magyar ingatlanszakma számára olyan fontos kérdések kerültek napirendre, mint:

     Miként formálja az EU politikája az ingatlan iparágat és hogyan formálja az iparág a politikát?

     Az értékbecslés, mint a válság középpontja, valamint kivezető út iránymutatója- Hogyan tudják az Európai Értékbecslési Standardok, valamint elismert európai értékbecslők elősegíteni a biztonságos ingatlanbefektetéseket?

     A nemzeti ingatlanos szövetségek és egyedi cégek maximális hatása az Europai Unios jogalkotási folyamatra, együttműködve az EPF-el

     Az Európai törvénykezés hatásai a történelmi otthonokra

     Az európai roma stratégia ingatlan iparági vetületei

     Innovatív magyar találmányok és alkalmazásuk az építőiparban.

Az említett témákon belül, hangsúlyosan kerültek megvitatásra a Magyar Ingatlan Tanács és partnerei által szervezett budapesti találkozón, mint:

     és napjaink, továbbá a Magyar EU Elnökség olyan kiemelt témája, mint a Roma kérdés.

     a válság és az értékek viszonya, 

     a kumulatív adó elemek jelenléte a piaci árakban,

     az energiatakarékos és környezettudatos projekt koncepciók Uniós normák szerinti létrehozása,

     az ingatlan szakmai szervezetek Unión kívüli területeken történő létrehozása és munkájának segítése, elsősorban a Nyugat Balkán területén. 

Miután a jelenlegi európai és magyarországi gazdasági helyzetben, a válságkezelés egyik jelentős eleme lehet az ingatlanszakma - elsősorban az építőiparban létrejövő új munkahelyek megteremtésében játszott szerepén keresztül – ezért igen fontos lehet számunkra, a nemzetközi tapasztalatok és vélemények átvétele, beépítése a hazai gazdaságfejlesztési stratégiába. A rendezvény ehhez kívánt hozzájárulni a maga eszközeivel.

 

Ez a találkozó, kiváló lehetőség volt az ingatlan iparág szereplőinek, ahhoz is, hogy a személyes párbeszédekkel szorosabbra fűzzék munkakapcsolataikat Uniós kollégáikkal és végül, de nem utolsósorban néhány hazai innováció projekt segítségével rámutattak arra, hogy hazánk ezen a területen is még az élbolyba tartozik.

 

A Konferencia részletes programja, az előadók és további információk elérhetők a www.bres2011.com honlapon. Bármilyen kérdés esetében kérem, keressenek bizalommal.

 

Magyar Ingatlan Tanács

Dr. Sztranyák József elnök

 


 

Kedves Kollégák! Tisztelt IME Tagok!

Az IME – mint a MIT alapító tagja – aktívan részt vesz, a MIT meghívására, Budapesten (2012. május 23-24-én) tartandó EPF (Európai Ingatlan Szövetség) elnökségi ülésének, és a másnapi, ezt követő Kerekasztal megbeszélés megszervezésében.

A 24-i programot mellékelem, amelyre minden IME tagot szeretettel látunk.

E találkozón, az ingatlanszakma Európai vezetői vesznek részt, mint pl. a TEGoVa elnöke, az EPF Vezérigazgatója, és az EPF teljes vezérkara.

Jelentkezés BRES (Budapest Real Estate Summit) honlapon. Részvétel 5000 Ft.

Azokat a tagjainkat várnánk, akik angolul beszélnek, mivel szinkrontolmácsolás nem áll rendelkezésre.

Úgy gondolom, hogy ez a Budapesti rendezvény, a Magyar Ingatlanszakma és a MIT munkájának az elismerése, amiben aktívan vesz részt az IME is.

Kérem, hogy aki részt kíván venni, a jelentkezési lap kitöltésén kívül, jelezze felém a részvételi szándékát a karmer55@gmail.com e-mail címen.

 
PROGRAM

Dr. Kardos Kázmér

IME elnök

 


Elnöki köszöntö
2021.08.06.

Az IME új elnökének köszöntöje itt olvasható.
Felelősség biztosítás!
2021.01.05.

2021. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148
2020. december 29.
2021.01.04.

A mai online közgyülés alkalmával új vezetöséget választottak a résztvevök.
Részletek késöbb.
Közgyűlés 2020.08.06.

Az IME közgyűlésére, szeretettel elvárjuk minden tagunkat!
IME budapesti szakmai kirándulása:
2017,. Október 20-22-én
Felelősség biztosítás!
2020. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148


OKJ-s ingatlan oktatások kérdőív!
2015.01.12.

Általános és OKJ-s ingatlan oktatások megreformálásához szükséges kérdőív a "tovább" feliratra kattintva olvasható!

Megszületett az Ingatlanközvetítők Bibliája!
A BKIK és a Magyar ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) koordinálásával és jelentős szervezetek, hálózatok támogatásával a napokban elkészült az Ingatlanszakma Etikai Normagyűjteménye
Tisztelt Tagtársak!
Termőföld értékbecslők, agrár szakértők, figyelem! Új FVM szabályozás jelent meg, a tevékenységre vonatkozóan.

IME vezetőség

217/2009. (X. 2.) Korm. Rendelet
2009.12.08.

az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok kijelöléséről.

A "tovább" jelzésre kattintva olvasható!