Tisztelt IME Tagok!

Szeretettel várunk minden IME Tagot az április 15-19 között megrendezésre kerülő Lakásvásár és konferencia rendezvényre.

Várjuk azon Irodák jelentkezését, akik szívesen részt vennének kiállítóként a rendezvényen.
Elegendő jelentkező esetén Egyesületünk ingyen biztosítja a részvételt a Tagok részére.
Ahhoz, hogy időben le tudjuk foglalni a kiállítóhelyet, kérlek Benneteket, hogy április 7-ig írásban jelezzétek, hogy a kiállítási lehetőség érdekel és részt kíván venni.!


Vezetőség

2014. 11. 28.

Az IME Elnöksége is részt vett a NAV Pénzmosás Elleni Információs Iroda felkérésére a nemzeti kockázatelemzés készítésében.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása hazai kockázatainak megismerése céljából vált szükségessé a nemzeti kockázatelemzés készítése. A kockázatelemzés másik célja, hogy pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni hazai intézményrendszer szereplői a kockázatokat megismerjék, megértsék és megfelelően kezeljék.  A közös konzultáción az ingatlanszakmai szervezetek képviselői vettek részt.Kedves IME tagok, aki nem rendelkezik még pénzmosás elleni belső szabályzattal, akkor itt egy kis segítség:

a Nemzeti Adó és Vámhivatal oldalán letölthető Mintaszabályzat ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató szolgáltatók számára

http:/www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg

 


 

2014. 10. 14.


Molecz Fény Art Kft felajánlása:

Az ORION/Molecz Fény Kft. csapata felajánlotta, hogy az Egyesületünk tagjai és ügyfelei is részesedhetnek a cég sikeréből.A bécsi székhelyű ORION Lámpagyár már több mint 70 éve foglalkozik lámpagyártással és értékesítéssel. Jelenleg is Európa egyik legnagyobb világítástechnikai cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata. A lámpák mellet azok alkatrészeit, lámpaernyőket, üvegeket és számos más kiegészítő terméket is forgalmaz.
Az ORION Molecz Fény budapesti 15000m2 saját bemutatótermében mutatja be és kínálja termékeit az érdeklődőknek és vásárlóknak, s itt 6000 fényforrás és az alkatrészek, kiegészítők közül választhatnak.

Honlapjuk www.orion.co.at


Az Orion több országban is kiváló kapcsolatot épített ki és tart fenn az ingatlanforgalmazással foglalkozókkal és azok különböző szervezeteivel. Az együttműködés keretein belül a termékeink vásárlásához VIP kedvezményt biztosítunk, az ingatlant vásárló részére (10%), és az ingatlant forgalmazó pedig jóváírást (10%) adunk.

Az együttműködés előnyei:
- szaktanácsadás már a tervezés kezdetétől- óriási választék egy hatalmas szortimentből- az ügyfél igényeihez illeszkedő széria termékek- széria termékeink egyedi igényre történő átalakítása- tapasztalat projektek lebonyolításában- határidőben történő kiszállítás nagy mennyiségnél is- alkatrész utánpótlás biztonsága hosszú időn át

Cím:1113 Budapest, Karolina út 17.

Tel: 06 1 385 2212, fax: 06 1 385 1642,

Kapcsolattartó: Huber János 06 20 260 22292014.09.26.

A szakma presztízsének növelése érdekében a magyar ingatlanpiac képviselői elfogadták az Ingatlanközvetítői etikai normagyűjteményt, és vállalják, hogy tevékenységüket az abban foglalt elvek alapján végzik, annak tartalmát az érdekkörükbe tartozó vállalkozások között és a piacon minél szélesebb körben terjeszti, megismerteti.

Ingatlanközvetítői Etikai Normagyűjtemény a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Etikai Kódex alkalmazásának a szakmai útmutatója mellékelve, melyet ajánlunk minden kedves IME Tag figyelmébe!

ETIKAI NORMAGYŰJTEMÉNY

 


 

2014. április 25-27.


Szakmai napok Egerszalókon

A jól sikerült szakmai kiránduláson tartalmas, hasznos ismereteket nyújtó előadásokon, és a jól megszervezett programok segítségével ismertük meg Eger ingatlangazdálkodásáról, Egerszalók a fürdőhely ingatlanpiacáról, fejlesztési elképzelésekről.Köszönet dr. Kardos Kázmér elnök úrnak, aki kiválasztotta a helyszínt és gondoskodott, hogy felejthetetlen két napot töltsünk el a páratlan szépségű és adottságú egri borvidéken. A kétnapos programból nem maradhatott ki egy kellemes egri borkóstolással egybekötött vacsora, és egy vidám fürdőzés sem

 

 


 

Közgyűlési Meghívó

Kedves IME Tag!

Szeretettel várunk az Éves Közgyűlésünkre

A Közgyűlés időpontja: 2014. március 18. kedd

 

Helye: Márványmenyasszony Étterem Különterem (1012 Bp. Márvány u. 6. kb. 150 m-re a FÜTI- Omegától)

Kezdési időpont: 11.00 óra

 

Amennyiben a jogszabályban meghatározott minimális létszám nem lesz jelen, úgy a közgyűlést egy órával későbbi időpontban megismételjük!

 

Napirendi pontok:

 

1. Üdvözlés

2. Elnöki beszámoló az elmúlt év értékelése, feladatok, tervek 2014-re, őszi 2 napos szakmai nap szervezése

-  Dr. Kardos Kázmér IME elnök

3. Az  Egyesületünk 2013-es év gazdálkodásról ismertető - Grécs Ildikó IME főtitkár

4. A honlapunk, levelezőprogram működése   -  Balika György IME alelnök

5. Felelősségbiztosítás helyzete  -   Rácz Irénke elnökségi tag

6. Ingatlanszakmát érintő jogi változások    -   Dr. Soós Péter elnökségi tag

7. Az oktatás kérdései, lehetőségek, tervek    -  Netkovszky Kálmán elnökségi tag

8. Hozzászólások a beszámolókhoz, észrevételek, javaslatok a jövőre nézve

9. A közgyűlés bezárása

 

Közös ebéd, (az IME meghívására) a Márványmenyasszony étteremben.

 

Minden IME tagot, és hezitáló IME Tagot szeretettel várunk!

 

Budapest. 2014. március 03.

 

Az IME Elnöksége nevében:

 

Dr. Kardos Kázmér

Elnök sk.

 

Ui: kérünk mindenkit, hogy szíveskedjen visszajelezni március 14-ig a levelezőlista címén (imeforum@googlegroups.com) vagy Grécs Ildikó címére (g-inveszt@t-online.hu), hogy hányan képviselik a közgyűlésen a Társaságukat.

Kedves IME tagok kérjük, hogy akadályoztatás esetén meghatalmazással is képviseltethetik magukat.   ,

Köszönjük

 

 

 


Tisztelt IME tagok!

Meghívó az éves rendes közgyűlésre:
Az IME elnöksége, a 2013. február 21-én megtartott elnökségi ülésén döntött a szokásos Éves Közgyűlés megtartásáról.
A Közgyűlés időpontja:
2013. április 9.
Helye: Márványmenyasszony étterem különtermében
(1012 Bp. Márvány u. 6. Kb. 150 m a FÜTI-Omegától)
Kezdési időpont: 11.00 óra
Minden IME tagot szeretettel elvárunk!
Budapest. 2013. február 21.
Az IME Elnöksége nevében:
Dr. Kardos Kázmér
Elnök

Meghívó

 


 

Tisztelt IME Tagok!
Tisztelt Kollégák!

Az IME, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, 2012-ben is külön standdal vett részt, a Lakásvásáron.
Bár megjelenésünk, a Tagság csekély érdeklődése miatt, szinte formális, de jelenlétünkkel is meg akarjuk
jeleníteni, Egyesületünk létezését, a kiállításon részvevők számára.
Ezúton is szeretném megköszönni,

  • Grécs Ildikó Főtitkár Asszonynak aktív részvételét
  • Hantos János kollégánknak a jelenlétet, és hogy Energiatanúsítvány témában tanácsadást vállalt
  • és mindenkinek, aki ott volt, ha másért nem, a konferencián, egy beszélgetésre, kis kapcsolatépítésre.

Azt továbbra sem értem, hogy Tagjaink mért nem veszik igénybe nagyobb számban, ezen ingyenes üzleti lehetőséget.
Már csak azért sem, mert a kiállítók döntő hányada új lakásokat kínált, és sokan voltak, akik eladni és venni szerettek volna, használt lakást.

Szerintem minden ilyen kapcsolati lehetőség esély az eladásra. És erre, e válságos időben - legalábbis azt hiszem - mindenkinek szüksége van.
Remélem, hogy a jövő évben, többen leszünk jelen, mi IME tagok.


dr. Kardos Kázmér
IME elnök


 

Kedves Kollégák!

Tisztelt IME Tagok!

 

Az IME – mint a MIT alapító tagja – aktívan részt vesz, a MIT meghívására, Budapesten (május 23-24-én) tartandó EPF (Európai Ingatlan Szövetség) elnökségi ülésének, és a másnapi, ezt követő Kerekasztal megbeszélés megszervezésében.

A 24-i programot mellékelem, amelyre minden IME tagot szeretettel látunk.

E találkozón, az ingatlanszakma Európai vezetői vesznek részt, mint pl. a TEGoVa elnöke, az EPF Vezérigazgatója, és az EPF teljes vezérkara.

Jelentkezés BRES (Budapest Real Estate Summit) honlapon. Részvétel 5000 Ft.

Azokat a tagjainkat várnánk, akik angolul beszélnek, mivel szinkrontolmácsolás nem áll rendelkezésre.

Úgy gondolom, hogy ez a Budapesti rendezvény, a Magyar Ingatlanszakma és a MIT munkájának az elismerése, amiben aktívan vesz részt az IME is.

Kérem, hogy aki részt kíván venni, a jelentkezési lap kitöltésén kívül, jelezze felém a részvételi szándékát a karmer55@gmail.com e-mail címen.

 

Dr. Kardos Kázmér

IME elnök

 


 

Tisztelt IME tagok!

Kedves Kollégák!

 

Először is szeretném megköszönni, minden tagunknak, akik részt vettek a közgyűlésen, hogy jelenlétükkel is bizonyították, az IME iránti elkötelezettségüket!

Nehéz évet zártunk, és valószínű, hogy az idei év sem lesz sokkal könnyebb. A szakmában, sajnos igen sokan - a szó szoros értelmében – megszenvedik ezt a nehéz gazdasági időszakot.

Meggyőződésem, hogy az Egyesületünkben történő szorosabb összefogás, egymás jobb tájékoztatása, a szélesebb körű együttműködés, mindenki számára jelenthet alkalmanként egy-egy sikeres üzletkötést, adott esetben a túlélést.

Mint tapasztalták mindazok, akik megnézik időnként a honlapunkat, hogy az, alelnökünk jóvoltából teljesen megújult, és több lehetőséget is takar. Az üzleti ajánlatok felvitelének lehetősége adott. A belső levelezői lista egymás ajánlatainak megismerését is lehetővé teszi, és ezek mind - több szem többet lát alapon – bővíthetik az egyes vállalkozások együttműködését, sikerét.

A közelgő Lakásvásáron – az eddigiekhez hasonlóan – lehetősége kínálkozik minden „tagdíjfizető” tagunk számára, hogy az IME standján részt vegyen, és kiállítsa néhány ajánlatát, szórólapját! Mindenkit szeretettel látunk! Annak különösen örülnénk, ha csak néhány órára is, de néhányan vállalnák, a standunkon való tényleges, személyes részvételt, hogy ne mindig csak az elnökség tagjaira háruljon e kötelezettség.

Mint ahogy ígértem, újra megpróbálom a tavasszal, a hétvégi kirándulás megszervezését, remélve, hogy minél többen részt tudunk venni rajta!

Kívánok minden IME-tagnak, egy sikeresebb üzleti évet, és kérnék egy kis aktívabb részvételt! Minden jó javaslatot, ötletet szívesen veszünk!

 

Budapest, 2011. február 23.

 

Dr. Kardos Kázmér

IME elnök

 


 

Évértékelő beszámoló, az IME 2010-es évéről

 

Kedves IME tagok!

Kedves Kollégák!

 

Azt hiszem, hogy a többi szakmai szövetséghez hasonlóan, Mi sem zártunk egy fényes évet.

A gazdaság általános problémái, igen érzékenyen érintették az ingatlanos szakmát, és így sok tagunkat is. A hivatalos, „kincstári optimizmus”-t megfogalmazó különböző értékelések, nyilatkozatok, nagyobb része nem teljesült, ill. csak a kedélyek megnyugtatását szolgálta.

A szakma nehéz helyzete, az év során nem javult, sőt…..

A regisztráltak száma ugyan emelkedett, de tényleges, megélhetést biztosító jövedelmet – a megbízások számának csökkenésével - csak keveseknek biztosított.

Bevallom, hogy amikor megtiszteltek választásukkal, és Karlik Imre utódjaként megválasztottak, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz feladatot vállalok.

Az év során igyekeztem, az Elnökség tagjaival együtt, tiszta helyzetet teremteni, és az IME megmaradt tisztán „szakmai egyesület” és szétválasztottuk az egyéb üzleti tevékenységeket, a keveredést.

De kezdjük az elejéről:

A 10 éves IME fő szervezésében zajlott az év elején, az IME-MIT konferencia, és bál, amelyet – úgy gondolom – hogy sikeresnek értékelhetünk.

Már Januárban fölvetett javaslatomat, az Elnökség az ősszel elfogadta, és kizárólag anyagi okok miatt, megváltunk Titkárnőnktől, Timitől.

- A kommunikációt - elsősorban alelnökünk, Balika György jóvoltából – elektronikusan próbáljuk megszervezni. Mint ismert, az év során teljesen megújult a honlapunk, és már az év elején elindult a belső zárt levelező rendszer, az ingatlan hirdetési portál, (amit számomra érthetetlen módon, elég kevés kolléga vesz igénybe, pedig sok lehetőséget rejt, az együttműködésben.) Kérek mindenkit, kísérje figyelemmel, mert továbbra is ezen keresztül szeretnénk megoldani, a kommunikáció nagy részét, itt adunk hírt az aktualitásokról, stb.

- Az első feladatok között volt a Biztosítások kérdésének megoldása, aminek eredményeként, a biztosítási költségek – az érdekelteknél – ¼-re csökkent, azonos szolgáltatási tartalommal, mint a MAISZ biztosítása. Ezt fölajánlottuk néhány társszervezetnek, de gyakorlatilag nem reagáltak érdemben.

- A MIT munkájában rendszeresen részt veszünk, a különböző szekciókban, de aktív részesei vagyunk a Kormány lakás és bérlakás programjához javaslatot tevő MIT csoportnak is.

- Rendszeresen részt vettünk a lakásvásáron, és elértük, hogy tagjaink (bár hallgatólagosan) de megjelenhettek az IME standon kiállítóként ajánlataikkal. (sajnos ezt is csak néhányan vették igénybe, ami számomra érthetetlen….)

A szakma újságjában, az Ingatlan és befektetésben az év során több cikk is megjelent, amit személyemben az IME „jegyzett”. Így kapcsolatunk a szakma lapjával jónak mondható.

Több Együttműködési megállapodás is született, így az OKISZ-al, az Eurominisztorage-al, a Framak-al (amelyek néhány kolléga számára nyújtottak kisebb-nagyobb lehetőségeket. A korábban – évekkel ezelőtt megkötött CEPI tagságunk, azonban megszűnt.

- Saját oktatást az idén nem szerveztünk, de a különféle lehetőségekről, az IME Honlapon mindig hírt adtunk. Az idén, Netkovszky Kálmán – elnökségi tagunk – irányításával ezen is szeretnénk változtatni, és néhány konkrét lehetőséget nyújtani, az aktuális ismeretanyagokról.

- A költségtakarékosság jegyében, az irodánkat az 5. emeletre tettük át, kisebb területre. Ezt ezúton is szeretném, elsősorban a vidéki tagjaink számára fölajánlani, hogy ha Budapesten van dolguk, itt mindig meg tudnak tartani egy megbeszélést, egy tárgyalást, egyszerű, de méltó körülmények között, azaz az iroda, mindenki rendelkezésére áll!

- Javaslatomat, a társ-szervezetekkel való esetleges egyesülést, az Elnökség leszavazta.

- Soós Péter elnökségi tagunk javaslatát, hogy alakuljunk át közhasznú egyesületté, viszont elfogadásra került, így most ezt Önök elé tárjuk szavazásra.

- Mindig azt halottam, hogy IME milyen jó kirándulásokat szervezett. Hát én is megpróbáltam, kétszer is, egy utat Romániába (ill. Erdélybe), és egy boros-fürdős hétvégét Egerszalókra megszervezni, de a csekély érdeklődés miatt, le kellett mondani, amit nagyon sajnálok, mert kedvező anyagiak mellett, egy tényleg jó lehetőséget hagytunk ki.

- Amit én személy szerint nem így gondoltam – ismerve az IME-t – az az, hogy a Tagság sokkal passzívabb, mint azt hittem! Nehéz helyzetben van egy szervezet, ahol az elnökség néhány tagja aktivizálja magát, de a tagság – a nehéz gazdasági helyzet miatt csökken – a pénzügyi források igen korlátozottak, a tagság meglehetősen passzívan áll a közös ügyeinkhez.

Egy szervezet - mint a miénk is, csak együtt tud prosperálni, a tagok aktív részvétele, javaslatai, kritikái figyelembevételével.

Kérjük a tisztelt tagságot, hogy aki még nem küldte be a regisztráció másolatát (egyéni és céges is) az mielőbb tegye meg!

Én köszönöm a figyelmüket! Kívánok mindenkinek (és magunknak is) sikeresebb évet, mint az idei volt!

 

Budapest, 2011. február 2.

Dr. Kardos Kázmér

IME - elnök

 


 

Kardos Kázmér cikke a "Szakmai összefogásról" (Ingatlan és Befektetés)

 

 


Kardos Kázmér cikke megjelent a "Lezárult a regisztrációs időszak" címmel,

az Ingatlan és Befektetés újságban:

Itt olvasható a cikk

 


Reális helyzetkép a bérlakás piacon:

Itt olvasható

 


 

2010. augusztus 16.

Kedves Kollégák!

Lassan vége a nyárnak,ami elég "vegyes időjárást" adott nekünk.
Ennek ellenére, remélem, hogy mindenki kellemesen töltötte a nyarat, és új energiával kapcsolódik be az IME munkájába (is).
Rövidesen jelentkezem, a hagyományörző kirándulási javaslattal, és az Őszi konferencia, és közgyűlési javaslattal!
Ha bárkinek, javaslata van, kérem segítsen, hogy minél tartalmasabb programot tudjunk összeállítani!

Üdvözlettel:
dr. Kardos Kázmér
IME elnök


MIT - VOSZ aktuális HÍRLEVELE az alábbi linken olvasható

shp.hu/hpc/userfiles/ime/hirlevel_2010.08.10_1.pdf


 

2010. április 30. és május 2.

A 16. LAKÁSVÁSÁR kiállítás 2010. április 30. - május 2. között kerül megrendezésre, a SYMA csarnokban. Az IME Egyesület kiállítói standja, a hagyományoknak megfelelően megtalálható lesz. Minden tagtársunkat szívesen látjuk!


2010. március 24-én és 25-én

Győrben megtartották az Első Nemzetközi Ingatlankonferenciát (helyszín: Hotel Famulus**** Győr, Budai u. 4-6.).

Az IME vezetősége részéről Dr. Kardos Kázmér elnök és Balika György alelnök képviselte a tagságot, a kétnapos programon.

A konferencia résztvevői, a három ország  (Ausztria, Szlovákia, és Magyarország) ingatlanpiaci helyzetéről, a szabályozásokról és a pénzügyi lehetőségeiről hallhattak tartalmas és színvonalas előadásokat.

 


 

2010. Február 22.

A 10 éves az IME Országos évadnyitó MIT-IME ingatlan-konferencia

Budapest, 2010. február 19-én elhangzott Dr. Kardos Kázmér az IME Elnöke előadásának anyaga itt olvasható.

Mireisz Tibor üdvözlő beszéde

Az ingatlanszakma a fejlődésért

Aktuális kérdések és lehetséges megoldások

 


2010. Február 22.

Termőföld értékbecslők, agrár szakértők, figyelem!

Új FVM szabályozás jelent meg, a tevékenységre vonatkozóan!

Itt olvasható az új szabályozás!

és a

Mellékletek

 


 

2010. február 19.


Leitner  József MBA
EUFIM, FIDIC
Leitner Consulting Kft.

levél a szakmának tanulságul:


Meghívó a BKIK Konferenciára (itt olvasható) 2010. 02. 24-én

Főszervező: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

 


 

Tisztelt Tagok!

Karlik Imrét az IME Elnökét utolsó útjára 2009. október 16.-án pénteken délután kísérjük a Nagykovácsi temetőben.
Az urnaelhelyezés 13 órakor, a temetési szertartás 14 órakor kezdődik. Imrét a vezetőség döntése alapján saját halottunknak tekintjük.
Az IME és az Ingatlan 21 nevében egy- egy szép koszorút készíttetünk, ezért kérünk mindenkit, aki a szertartáson el kíván búcsúzni, egy szál virággal emlékezzen.

Vezetőség


2009.10.12. Gyászjelentés                                                                   

Tisztelt Tagtársak!

Valamennyien értesültetek már a szomorú hírről: Karlik Imre az IME elnöke, tisztelettel szeretett barátunk, október 6.-án eltávozott közülünk.

Részvéttávirat címe: Karlik Imréné, 2094, Nagykovácsi, Hársfa u. 13.

Nyugodj békében!

 


 

2008.március 26.
Mély fájdalommal tudatjuk,,,,,

Tisztelt IME tagok, kollégák, Barátok!

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Horváth Bálint kollégánk, Barátunk, az IME elnökség tagja, hosszú súlyos betegség után elhunyt. Végsõ búcsút 2008. április 3-án 13:00 órakor veszünk a Diósdi Temetõben. Az IME koszorúját reméljük sokan kísérjük. Kérünk mindenkit, hogy csak egy szál virággal emlékezzen a koszorú mellett. \"Amit átéltem, megunni többé nem lehet, e tarka forgatagban volt, aki volt, aki szeretett, de páraként már foszlik tûnõ sorsom felett. üzenem mindeneknek, szemeknek és szíveknek : hazafelé megyek.\" (Nagy Miklós) IME vezetõség

 

2008.február 26.
Kitűztük az irányt!
Ingatlan Parlament másodszor : Kitûztük az irányt! Másodszor rendezte meg a Magyar Ingatlan Tanács az Ingatlanszakma éves összefogó és iránymutató Konferenciáját az Ingatlan Parlamentet. Parlamentet, mert a rendezõk az elõkészítés során valamennyi az ingatlanszakmában tevékenykedõ társadalmi szervezet részére felajánlották az alkotó részvétel lehetõségét. Akik komolyan dolgoznak a szakma elismertségén azok aktívan részt vettek mind az elõkészítésben, mind a lebonyolításban. A „felkentek” pedig -akik úgy gondolják, hogy egyedül Õk képviselik a helyes irányt, s ezért nem közösködnek senkivel (néha még Önmagukkal sem) – megjelenés helyett drukkoltak, hogy a média eléggé nagy hangsúllyal jelenítse meg különállásukat. Beszéltünk az épületdiagnosztikai kutatások legújabb eredményeirõl és irányáról, a szakma és a jogszabályalkotás viszonyáról, az ingatlanadó körüli változások hatásairól és az ennek kapcsán az állampolgárokat és az értékelõi szakmát érintõ kérdésekrõl. Beszéltünk a mindnyájunkat érintõ oktatás és minõségbiztosítás kapcsán eddig elért eredményekrõl és a kívánatos irányról. Megerõsítettük, hogy mind a gazdaság szereplõi, mind az ingatlan szakma mûvelõi számára továbbra is a legfontosabb célok közé tartozik a szakmai kamara – ezen belül az ingatlanos szakmák mûvelõi részére a hivatásrendi kamara mielõbbi létrehozása. Az elõttünk álló évben pedig tíz szekcióban továbbra is folytatjuk a szakmai munkát, mind azokkal, akik hajlandóak az együtt gondolkodásra a demokrácia szabályai szerint, hiszen nem várhatunk ölbe tett kézzel addig sem, amíg lehetõség nyílik a Kamara megalakítására. Fürjes Árpád MIT alelnök TKKE Elnök

 

2008.február 26.
12.Lakásvásár és Kiállítás 2008

A 12. Lakásvásár és Kiállítás 2008. március 07-08-09.-én kerül megrendezésre a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban . Ez egy kivételes alkalom arra, hogy az irodátok információs szóróanyagait is kihelyezzük az IME standján. Amennyiben éltek ezzel a lehetõséggel, kérünk Benneteket, hogy szóró- ill. reklámanyagaitokat idõben juttassátok el az IME Központjába. Határidõ: 2008. március 05.

Üdvözlettel: IME Vezetõség

 

2008.február 7.
INGATLAN PARLAMENT
Tisztelt Tagtársunk! Mint sokan már értesültetek róla, a februári hónap kiemelkedõ ingatlanszakmai eseménye az Ingatlan Parlament és az azt követõ II. Nemzetközi Ingatlan Bál a Vajdahunyad várának dísztermeiben. Kérjük tagtársainkat, hogy a 2008.02.22.-én 10 órakor megtartásra kerülõ INGATLAN PARLAMENT (1146 Budapest, Városliget – Vajdahunyadvár) konferencián, minél nagyobb számban képviselõiket delegálják. Az Ingatlan Parlament napján, este, megrendezésre kerül a II. NEMZETKÖZI INGATLAN BÁL 2007.02.22. 20 óra (1146 Budapest, Városliget – Vajdahunyadvár)Felkérjük tagjainkat, hogy a munkatársaikkal, barátaikkal vegyenek részt az ingatlanszakma összegfogását is jelzõ, hagyományteremtõ, reményeink szerint tartalmas kikapcsolódást biztosító rendezvényünkön.A rendezvényre a jelentkezési határidõ: 2008. február 18.!Figyelem! Február 18. után – technikai okokból – csak teljes díjon regisztrálhatsz!Részvételi díj: KONFERENCIA: 12.000 Ft/fõ, elõzetes regisztráció esetén 10.000 Ft/fõ, II. Nemzetközi Ingatlan Bál: 16.000 Ft/fõ elõzetes regisztráció esetén 15.000 Ft/fõ.Azon jelentkezõk részére, akik mindkét rendezvényen részt vesznek, a két rendezvény együttesen 22.000 Ft., illetve azon kollégáknak, akik a partnereiket csak az esti bálra hozzák, a partner belépõ ára: 12.000 Ft.Az összegeket kérjük átutalni a Magyar Ingatlan Tanács (MIT) által, az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetnél vezetett 80700014-10417335-00000000 sz. számlára. Az utalásnál a megjegyzés rovatba kérjük beírni a küldõ tag nevét. A teljesítésrõl természetesen számlát ad a MIT, mely a vállalkozások esetében költségként elszámolható.Tájékoztatjuk a résztvevõket, hogy a konferencián elhangzottak rögzítésre kerülnek és a bálon is készülnek felvételek, valamint hogy mindenki megkapja utólag DVD-re írva a teljes anyagot.Budapest, 2008. február 06. IME Elnökség Rendezvény: Ingatlan Parlament Konferencia Idõpont: 2008. február 22., 10 óra Helyszín: Vajdahunyadvár (Budapest, Városliget) Program: 09:00-10:00 Regisztráció 10:00-10:05 Megnyitó (Dr. Németh Zoltán László, MIT fõtitkár) 10:05-10.10 Köszöntõ (Borsi László, az I. Ingatlanparlament Konferencia Elnöke) 10:10-10:20 Nyitó beszéd (Dr. Sztranyák József, MIT elnök) 10:10-10:25 Kormányzati hozzászólás (Dr. Bujdosó Sándor, ÖTM szakállamtitkár) 10:25-10:40 Témaindító elõadás Az épületdiagnosztika és az ingatlanszakma (Dr. Koppány Attila akadémikus, Széchenyi István Egyetem Mûszaki Tudományi Kar, intézet igazgató) 10:40-11:20 Elõadások – Az állami vagyongazdálkodás változásai (Tátrai Miklós MNV Zrt. vezérigazgató) –Vendégelõadás (Josep M. Pons, BMP elnök-vezérigazgató) – Lakás és pénz egy helyen (Dr. James Bondar, FHB vezérigazgató-helyettes) 11:20-11:40 Kávészünet 11:40-12:10 Elõadások – ÖTM programjának ingatlanszakmai vonatkozásai (Dr. Bujdosó Sándor szakállamtitkár) – Ingatlanadó szakmapolitikai vetülete (Dr. Kövesdy Attila, Deloitte Közép Európa Nemzetközi Adótanácsadási Üzletág Vezetõ) 12:10-12:50 Kérdések, vélemények az elõadásokhoz kapcsolódóan 12:50-14:00 Ebédszünet 14:00-14:10 Vitaindító témák bemutatása (Dr. Sztranyák József, MIT elnök) 14:10-15:10 Tematikus kerekasztal beszélgetések Kerekasztal témák: Téma gazdákModerátorok 1.) IngatlanadóDr. Kövesdy Attila Dr. Németh László 2.) LakáskódexÖTM delegáltja Keresztély Dezsõ 3.) Oktatás, minõsítés lehetõségei Netkovszky Kálmán / Mireisz Tibor Dr. Németh Miklós Osadcow Gergely 4.) Ingatlanfinanszírozás és az ingatlanszakma Dr. James Bondar Dr. Osváth Piroska 15:10-15:30 Kávészünet - közben a Szerkesztõ Bizottság véglegesíti az IP Záródokumentumát 15:30-15:50 Elõadás – CEPI (Európai Ingatlantanács) és az Ingatlan Parlament stratégiájának közös elemei (Dr. Németh Miklós CEAB alelnök) 15:50-16:25IP Záródokumentumának megvitatása (moderátor: Dr. Németh Zoltán László, MIT) 16:25-16:30IP Záródokumentumának megszavazása 16:30 Zárszó és invitáció az esti bálra (Dr. Sztranyák József, MIT elnök)

 

2007.december 22.
Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kíván ! IME vezetõség

 

2007.november 28.
Ingatlan Club (MIK Klubest)
Kedves Kollégák! A Klubest jövõ héten csütörtökön, december 6-án lesz megtartva 18 órától a Horvát étteremben! Mindenkit szeretettel várunk! dr. Sztranyák József a társelnökök nevében --

 

2007.november 27.
Meghívó
SZERETETTEL MEGHÍVUNK BATYUS BULINKRA ! AZ IME HAGYOMÁNYAIHOZ MÉLTÓAN, TÁNCOLJUNK, ÉNEKELJÜNK, BULIZZUNK EGYÜTT AZ ÉV VÉGÉN IS ! Hozd magaddal családtagodat, barátodat is ! 2007. DECEMBER 07. PÉNTEK ESTE 19 ÓRÁTÓL HOTEL GÓLIÁT 1135. Budapest, KEREKES UTCA 12-20. ÉLÕ ZENE: CLASSIC BEAT BAND, KARAOKE SHOW: DJ DUCK TOMBOLA SORSOLÁS: ÉJFÉLKOR A BELÉPÕ 3000 Ft/FÕ ( MELY A HELYSZÍNEN FIZETENDÕ!) Jelentkezni legkésõbb 2007. december 4.-ig lehet a fenti e-mail címen. (Kérjük, feltétlenül küld el jelentkezésedet a létszám pontosítása érdekében.) KÉRÜNK, HOZZ MAGADDAL EGY TÁL SZENDVICSET, SÜTIT, VAGY EGY ÜVEG ITALT !

 

2007.október 29.
Ingatlanos tréninget és szakmai konferencia
Az Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete – szakmai továbbképzés keretében – ingatlanos tréninget és szakmai konferenciát szervez 2007. november 09.-én. A rendezvény házigazdája: Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete Téma: Ingatlanos szervezetek szakmai- és gazdasági érdekképviselete itthon és nemzetközi szinten Helyszín: Hotel Kapos H-7400 Kaposvár, Kossuth tér Tervezett program: · érkezés november 09.-én pénteken a reggeli órákban · 10 óra és 18 óra között szakmai elõadások, hozzászólások (ebéddel és kávészünetekkel egybekötve) Az Ingatlantréning költsége: · 5.000.-/fõ (mely az ebéd árát is tartalmazza) A Konferenciát követõen egy hangulatos vacsorával és természetesen egy fergeteges élõ zenével egybekötött IME bulival várjuk kedves vendégeinket és barátainkat. Költsége: · 11.000.-/fõ A költség tartalmazza: a vacsora- és az IME buli költségeit, a szállás költséget és a svédasztalos reggelit. Jelentkezni 2007. október 25.-ig lehet az alábbi elérhetõségeken. Rácz Irénnél 0670-324-3984 IME Központban: Telefonon: 061-472-1132 és 0670-943-1801 E-mailen: kozpont@ime.hu és postmaster@ime.t-online.hu A részvételi díjat kérjük szíveskedjen átutalni az IME folyószámlaszámára, OTP 11713005-20422440, és közlemény rovatba kérjük feltüntetni „Konferencia részvételi díj”. A fenti programmal kapcsolatos kérdésekre Horváth Bálint /+3620-972-9664/ ad tájékoztatást. A részletes programot a késõbbiekben küldjük. Budapest, 2007. október 09 Üdvözlettel: IME Vezetõség

 

2007.augusztus 13.
Kecskeméti program pontosítása

Elnöki köszöntö
2021.08.06.

Az IME új elnökének köszöntöje itt olvasható.
Felelősség biztosítás!
2021.01.05.

2021. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148
Felelősség biztosítás!
2020. évi felelősség biztosítások megkötésére továbbra is van lehetőség.
Akit érdekel keresse Rákné Farkas Sütő Ilona kolléganőnket!
Tel.: 0630-9226148