Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete

2000. január elejétől új, magyarországi ingatlanos társadalmi szervezet kezdte meg működését, az Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete ( továbbiakban IME ).

Az IME a Magyarország területén dolgozó ingatlanközvetítők, ingatlan értékbecslők, ingatlankezelők, befektetők és fejlesztők (gyűjtőnéven: ingatlanosok) érdekeit immár 10 éve képviselő, önszerveződéssel bővülő demokratikus társadalmi szervezet.

Tagjai magukra nézve elfogadják az egyesület irányelveit és korrekt, becsületes munkájukkal hitelt érdemlően védik a szakma becsületét, és biztosítják a hazai és külföldi klientúra tisztességes kiszolgálását irodáikban. Az egyesület minden tagja és alkalmazottja fényképes igazolvánnyal adja nevét a munkájához. Az irodájában, jól láthatóan elhelyezett tanúsítvánnyal és az IME központ reklamáció esetén elérhető címével jelzi hovatartozását.

Az IME Etikai Bizottsága minden beérkezett panaszt kivizsgál, és erről határozatot hoz, azonban tagjai jogbiztonsága érdekében jogsegélyszolgálatot is fenntart. Minden tag és tagiroda rendelkezik infrastrukturális háttérrel és szakmai képesítéssel, mely a korszerű munkavégzés alapvető kelléke. A jelenlegi tagság 100%-a elektronikus, és hálózati telefon/faxon elérhető. Az egyesület számítógépes hálózata folyamatosan fejlődik, és a rajta elhelyezett adatok a világ számára weblapunkon is elérhetőek.

Az IME egyesület Magyarországon ingatlanos szervezetként az első, mely MSZ EN ISO 9001:2001 minőségpolitikai rendszert vezetett be, és sikeresen auditált.Tagjaink, szakmai felelősségbiztosítással is rendelkeznek.

Az IME alapító tagja a Magyar Ingatlan Tanácsnak  /MIT/, mely az ingatlanos szakmai szervezetek egységes, demokratikus érdek-képviseleti összefogása a magyar ingatlanszakma jövőjéért. Az IME a MIT tagjaként a szakmai szervezetekkel közösen jelentős részt vállal az ingatlanszakma védelme és képviselete terén hazánkban.

Alapító tagja, a Franciaországi Magyar-Francia Kereskedelmi  és Ipari Központnak (FraMak)

 

Az IME elősegíti tagjai folyamatos képzésével a szakmai tudás és tapasztalat fejlődését, növelve ezzel ügyfeleink biztonságát. Az egyesület céljául tűzte ki az ingatlanszakmában eluralkodott, szervezetlenségből és szabályozatlanságból eredő felhígulás és ennek következtében a szakma leértékelődésének megakadályozását. Szakmai munkáját tagságára nézve etikai irányelvek szabályozásával, erős követelmény rendszer bevezetésével indította, mely lassú, de biztos fejlődéshez vezetett és napjainkban már meghatározó szerepet tölt be az előző szervezetek mellett. A szakma fejlődését biztosító rendszerváltás után felszabadított ingatlanpiac területén az első években alakult szervezetek kizárólag az állam ingatlanos szervezeteinek tagságából alakulhatott ki (FIK, IKV), melyek igazi érdekvédelmet nem láthattak el emiatt. Így lassan, de biztosan alakult ki az anarchia a hazai ingatlanos szakmában, mely csalásokhoz és ingatlan panamázásokhoz vezetett. Bár voltak korrekt kezdeményezések, de tíz évnek kellett eltelnie az ingatlanpiacon, hogy felnőjön egy új generáció és, hogy a régi szervezeteknek is nyilvánvalóvá váljon, hogy végre tenni kell valamit a szakma érdekében. Talán a föleszmélésnek részese volt az IME megalakulása is.

 

 

Vezetőség:

Szabó György elnök +36 20 359 4659
Tajti József alelnök +36 30 982 5007
Rákné Farkas Sütö Ilona fötitkár +36 30 9226 148Elnöki köszöntö
2021.08.06.

Az IME új elnökének köszöntöje itt olvasható.
Ingatlanközvetítők jogi képviselete
2023.10.12.

Közgyülés 2023.
2023.06.19.

IME Felelősségbiztosítás 2023.
2022.12.15.

2023. évre vonatkozó felelősségbiztosítás már megköthető!


Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!